Фото: росЗМІ

Китай різко відреагував на бойові дії Ізраїля в Секторі Гази

Міністр закордонних справ Китаю Ван Ї розкритикував реакцію Ізраїлю на атаку бойовиків ХАМАСу. У Пекіні вважають, що дії Ізраїлю вийшли за рамки самооборони.

Про це повідомляє Міністерство зовнішніх справ Китаю.

Ван Ї розкритикував дії армії Ізраїлю у телефонній розмові з міністром закордонних справ Саудівської Аравії принцом Фейсалом бін Фарханом аль-Саудом. Китай інтенсивно спілкується з Палестиною, Ізраїлем та всіма зацікавленими країнами, аби досягнути припинення вогню, забезпечити безпеку цивільного населення і якомога швидше відкрити гуманітарні коридори в Гази.

"Дії Ізраїлю вийшли за рамки самооборони. Він повинен серйозно прислухатися до закликів міжнародної спільноти та Генерального секретаря ООН і припинити колективне покарання народу Гази", — сказав глава МЗС КНР.

На думку Ван Ї, обидві сторони мають уникати дій, що ведуть до ескалації ситуації, та повинні якнайшвидше повернутися за стіл переговорів. Головний дипломат Китаю наголосив на безальтернативності якнайшвидшого впровадження "рішення про дві держави" та заявив про готовність співпрацювати з Саудівською Аравією й іншими арабськими країнами для підтримки "справедливої справи Палестини з відновлення її національних прав".

За інформацією The New York Times, армія оборони Ізраїлю готується до проведення наземної операції в Секторі Гази. Вона мала б відбутися цими вихідними, але операцію відклали через невідповідні погодні умови.

Зазначається, що наразі підготовка до операції триває. Крім того, дана наземна операція у Секторі Гази може стати однією з найбільших з 2006 року, коли Армія оборони Ізраїлю давала відсіч Лівану під час нападу "Хезболли". Ізраїльські офіцери розповідають, що братимуть участь в операції десятки військових ЦАХАЛ, які отримали наказ ліквідувати керівництво бойовиків ХАМАС та зачистити Сектор Гази від терористів.

Нагадаємо, 14 жовтня Армія оборони Ізраїлю заявила, що ліквідувала одного з ватажків ХАМАСу Мерада Абу Мерада, який був одним з головних відповідальних за напад на країну 7 жовтня. Це сталося внаслідок удару ЦАХАЛу авіацією по оперативному штабу бойовиків, з якого здійснювалося управління повітряною діяльністю терористичної організації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 15.10.2023 19:59