Фото: Офіс президента України

У Запоріжжі Зеленський провів важливі наради: говорили про будівництво захисних споруд на фронті

Президент Володимир Зеленський провів у Запоріжжі дві важливі наради. Глава держави зустрівся з військовими та місцевою владою.

Про це йдеться у повідомленні президента у Telegram.

За словами Зеленського, він спершу зустрівся з військовими, з генералами Тарнавським, Москальовим, Литвиновим та всіма, хто відповідає за оборону на Запоріжжі. 

"Друга нарада — фактично загальнодержавна — щодо фортифікації. На всіх основних напрямках, де потрібно посилитись, прискоритись з будівництвом споруд. Звичайно, це передусім Авдіївський, Мар’їнський та інші напрямки на Донеччині — максимум уваги. Харківщина — це Куп’янський напрямок, також оборонна лінія Купʼянськ — Лиман. І вся Харківщина, і Сумщина, і Чернігівщина, і Київська, і Рівненська область, Волинь. Також південь — Херсонська область", — йдеться в повідомленні

Глава держави зазначив, що були доповіді обласних влад, усіх відповідних військових керівників, міністра оборони Умєрова, генерала Павлюка.

"Обговорили залучення ресурсів, мотивацію, зокрема, і приватного бізнесу в цій роботі, фінансування. Пріоритет очевидний. Вдячний усім, хто працює саме на такому будівництві, на виробництві матеріалів. Обговорили й ті потреби, щодо яких будемо працювати з партнерами для посилення наших захисних ліній. Окрема увага — це будівництво укриттів у школах, зокрема тут, у Запоріжжі та області, щоб діти могли навчатись принаймні у змішаному форматі — і офлайн також", — сказав Зеленський.

Нагадаємо, під час робочої поїздки на Харківщину президент України Володимир Зеленський побував у передовому командному пункті оборонців Купʼянська. Там він вручив державні нагороди військовим. Володимир Зеленський разом із міністром оборони Рустемом Умєровим заслухали доповідь командувача Сухопутних військ Збройних сил України, командувача оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Олександра Сирського щодо оперативної ситуації на його ділянці.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.11.2023 21:23