Фото: Міністерство оборони України

У ЗСУ нові успіхи на Бахмутському напрямку: на скільки просунулися захисники

Збройні сили України продовжують наступальні дії на Бахмутському напрямку. За минулий тиждень наші військові, попри щільний вогонь ворога та замінування, звільнили там два квадратних кілометрів території.

Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр в ефірі телемарафону.

"Що стосується Бахмутського напрямку. Там протягом усього тижня ми наступали з різним успіхом. Тому що ворог там вгризається в кожен метр землі. Це все йде під щільним ворожим вогнем, розмінуванням", — сказала Маляр.

Посадовиця зазначила, що Росія підтягує на Схід велику кількість військ, зокрема свої професійні підрозділи. Однак українські війська просувалися вперед на південному фланзі довкола Бахмута.

"Якщо говорити взагалі про наш наступ там, то це звільнених 37 квадратних кілометрів. І за минулий тиждень наші там звільнили два квадратних кілометри. Не варто вимірювати цифрами такі просування. Оскільки там, окрім просування вперед, була знищена велика кількість особового складу ворога. І знищена велика кількість техніки", — зазначила Маляр.

Нагадаємо, 29 липня президент Володимир Зеленський відвідав передові позиції українських воїнів на Бахмутському напрямку. Очільник держави зазначив, що під час поїздки заслухав доповіді командира та поспілкувався з військовослужбовцями. Крім того, гарант привітав бійців Сил оборони України із їхнім професійним святом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 31.07.2023 08:59