Фото: Генштаб ЗСУ

Україна активно постачає на фронт муляжі зброї: The Telegraph розкрив мету

Українські військові активно розставляють по всій лінії фронту муляжі зброї. Це необхідно для того, аби заплутати ворога та навести його на хибні цілі.

Про це повідомляє видання The Telegraph. 

У виданні зауважили, що останнім часом попит на так звану фальшиву зброю у ЗСУ зріс, оскільки українські війська стикаються з посиленням російських ударів і скороченням постачання. Відтак, на фронт все частіше поставляються штучні моделі ракетних установок і артилерійських знарядь, які зроблені із підручних матеріалів у натуральну величину.

Україна активно постачає на фронт муляжі зброї

Фото: The Telegraph

Зокрема, за даними видання, одна з груп з груп за останній рік побудувала понад 200 макетів протитанкових керованих ракетних установок "Стугна" і двох гаубичних артилерійських знарядь Д-20. На розробку першої імітаційної ракетної установки пішло два місяці, а її вартість склала близько 3000-4000 гривень. Проте згодом робочий процес скоротили до декількох днів, а вартість до тисячі гривень.

На сьогодні також виготовляються вже і більш складні моделі. Зокрема, муляжі комплексу Patriot. Розробка такого муляжу вже значно дорожча і коштує 10 000 доларів. Водночас розробники зауважують, що їхні муляжі мають і практичну користь, допомагаючи направляти удари України.

"Коли російські солдати знищать ці моделі, наші військові зможуть побачити їхні позиції та атакувати", — сказав він.

Проте бійці ЗСУ наголошують, що фальшива зброя навряд чи стане вирішенням проблеми затримок із західною допомогою.

"Основна ідея цих моделей — вимотати противника і побачити його позицію. Нам потрібна справжня зброя, тому що ми можемо виграти війну тільки зі справжньою зброєю", — зауважили військові.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявляв, що на сьогодні військова підтримка Сполучених Штатів Америки для України є вкрай важливою, адже без допомоги Збройні сили України будуть змушені відступати.

Війна, 30.03.2024 13:43