Україна без допомоги США буде змушена відступати, — Зеленський

Президент Володимир Зеленський заявив, що на сьогодні військова підтримка Сполучених Штатів Америки для України є вкрай важливою, адже без допомоги Збройні сили України будуть змушені відступати.

В інтерв'ю The Washington Post очільник держави розповів, що наразі Україна очікує рішення Конгресу США щодо законопроекту, який містить 60 мільярдів доларів для України.

"Якщо не буде підтримки США, це означає, що у нас не буде ані протиповітряної оборони, ані ракет Patriot, ані засобів радіоелектронної боротьби, ані 155-міліметрових артилерійських снарядів. Це означає, що ми будемо повертатися назад, відступати крок за кроком, маленькими кроками", — сказав Зеленський.

Президент пояснив, що для оборони лінії фронту потрібно вісім тисяч артилерійських снарядів на день, а коли є лише дві тисячі, то доводиться "повернутися назад, зробивши лінію фронту коротшою".

"Ми намагаємося знайти спосіб не відступати", — зазначив Зеленський.

До того ж гарант додав, що після захоплення росіянами Авдіївки в лютому Україна стабілізувала ситуацію на фронті завдяки "розумним крокам" військових.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський заявляв, що президент США Джо Байден остерігається ядерного удару з боку Російської Федерації. Саме тому Вашингтон дуже обережний у постачанні зброї Києву.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.03.2024 09:40