Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

Чи варто очікувати нового контрнаступу ЗСУ у 2024 році: несподівана заява Зеленського

Президент Володимир Зеленський не виключає проведення нового контрнаступу української армії до кінця 2024 року. Це відбудеться у разі стабілізації фронту, що дозволить Україні озброїти та навчити нові бригади.

Таку заяву глава держави зробив в інтерв'ю The Washington Post. Щоб описати ситуацію на фронті, Зеленський взяв аркуш паперу та намалював просту схему зони бойових дій. 

"Якщо вам потрібно вісім тисяч пострілів на день для захисту лінії фронту, а у вас, наприклад, лише дві тисячі снарядів, вам доведеться робити менше. Як? Звичайно, щоб відступити. Зробіть лінію фронту коротшою. Якщо вона зламається, росіяни зможуть прийти у великі міста", — пояснив він.

Зеленський наголосив, що Україна намагається знайти якийсь спосіб, щоб не відступати, адже після захоплення Росією Авдіївки у лютому "ми стабілізували ситуацію завдяки розумним крокам наших військових". За його словами, якщо фронт залишиться стабільним, Україна зможе озброїти та навчити нові бригади в тилу для проведення нового контрнаступу пізніше цього року.

"Якщо ви не зробите кроків уперед для підготовки нового контрнаступу, Росія їх зробить. Ось чому ми навчилися у цій війні: якщо ви цього не зробите, це зробить Росія", — резюмував Володимир Зеленський.

Нагадаємо, на думку президента Володимира Зеленського, російський диктатор Володимир Путін віддасть усі захоплені території у разі виходу українських Збройних сил на лінію фронту до початку повномасштабної війни.

Раніше Володимир Зеленський заявив, що російський диктатор Володимир Путін повинен програти у війні з Україною. Коли він програє, демократичний світ отримає хорошу перспективу на покоління вперед.

Ще 20 березня, радник президента США Джейк Салліван приїхав до Києва з неоголошеним візитом. Він запевнив, що Конгрес проголосує допомогу Україні на 60 мільярдів доларів.

Також Салліван переконаний, що Російська Федерація вже програла війну проти України, адже Кремль не зумів виконати свої плани на повномасштабне вторгнення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.03.2024 23:05