Україна незабаром може отримати авіабомби GLSDB: що про них відомо

Україна очікує на передачу бомб GLSDBУ компанії Boeing/Saab заявили, що наразі перебувають "на шляху до постачання".

Про це заявив старший директор із бізнесу компанії Boeing Джим Лірі, пише Global Defense.

Зазначається, що наразі йдеться про постачання Україні перших наземних бомб малого діаметра (GLSDB). Ймовірно, українські військові можуть їх отримати вже цієї зими. Також українські військові мають отримати відповідні пускові установки. Ймовірно, затримки пов'язані з проблемами розроблення і виробництва.

Що відомо про бомби GLSDB

 

GLSDB поєднує в собі планерну авіаційну бомбу малого діаметра GBU-39 з ракетним двигуном від реактивного снаряду M26. Боєприпас може вражати цілі на відстані до 150 км. Для наведення на ціль зброя використовує супутникову систему позиціювання (GPS) та інерціальну навігаційну систему. Бомба має крила, які розкриваються після пуску, що істотно збільшує дальність ураження. GLSDB придатні для запуску з машин, що використовують боєприпаси сімейства MFOM, зокрема, M270 та HIMARS.

Характеристики бомби:

  • маса — 130 кг;
  • довжина  1800 мм;
  • дальність ураження  до 150 км;
  • маса бойової частини  93 кг.

Нагадаємо, 11 жовтня стало відомо, що Хорватії та Іспанії передадуть нашій державі понад шість мільйонів євро на розмінування територій. Також аналогічну допомогу виділила для України і Норвегія.

Крім того, 11 жовтня Канада виділила Україні новий пакет оборонної допомоги для ведення бойових дій у холодний період року. Зокрема, до нього увійде зимовий одяг: взуття та термобілизна.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.10.2023 22:19