Фото: Офіс уповноваженого Верховної Ради з прав людини

Україна повернула ще двох викрадених окупантами дітей: їхня мати була в полоні росіян (фото)

В Україну 13 липня повернули ще двох дітей, яких росіяни вивезли до РФ із тимчасово захопленої території. Їх передали мамі, яку визволили з ворожого полону.

Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

Сестри розлучилися з батьками з першого дня повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Весь час вони перебували з бабусею, яка відмовлялася передавати дітей матері, котра повернулася з полону. Після звернення мами дівчаток Офіс уповноваженого напрацював механізм їх повернення із російською стороною.

діти, яких повернули в Україну

Фото: Офіс уповноваженого Верховної Ради з прав людини

"І, на щастя, все вдалося. Нині сім'я возз'єдналася", — наголосив Лубінець.

діти, яких повернули з Росії до матері

Фото: Офіс уповноваженого Верховної Ради з прав людини

Зазначимо, що тиждень тому до України також повернули викрадених росіянами дітей. Мама шестирічного Рената та десятирічної Варвари є бойовим медиком, її звільнили під час великого обміну в жовтні 2022 року.

повернуті діти в Україну

Фото: Офіс президента України

Нагадаємо, 6 липня із російського полону вдалося повернути 45 українців — двоє цивільних, а також воїни ЗСУ, Нацгвардії та ДПСУ. Серед них — двоє офіцерів, 41 рядовий та сержант, цивільний співробітник "Азовсталі" та тероборонівець з Херсона.

12 липня Україна повернула тіла 19 людей, які загинули, перебуваючи у полоні росіян. Ще чотирьох загиблих мають повернути найближчим часом

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 14.07.2023 01:16