На фото: Олег Котенко. Джерело: Мінреінтеграції

Загинули в російському полоні: Україна повернула ще 19 тіл

Тіла ще 19 людей, які загинули, перебуваючи у полоні росіян, вдалось повернути Україні. Ще чотирьох загиблих мають повернути найближчим часом.

Про це розповів Уповноважений з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, Олег Котенко.

"19 тіл я привіз, вони загинули в полоні. Іще чотири привезу найближчими днями. Це ті, хто були у полоні і там загинули. Це про те, що ми знаємо, нам ці тіла повертають. Але є таке, що нам тіла можуть і не повернути", — сказав Уповноважений.

Тим часом омбудсмен Дмитро Лубінець розповів, що росіяни тримають у полоні близько 25 тисяч цивільних українців. Повернути додому вдалось лише 144 із них.

Лубінець поскаржився, що якщо не напрацювати дієвий механізм повернення полонених, то цей процес може тривати роками. Стільки часу українців не мають, адже в полоні над ними знущаються і вбивають.

Нагадаємо, Україні вдалося ідентифікувати більшість тіл військовослужбовців, які загинули внаслідок російського теракту у селищі Оленівка на Донеччині. Тіла загиблих воїнів вже повернули на рідну землю. За даними Офісу генпрокурора України, під час теракту 29 липня 2022 року, в Оленівці близько 40 людей загинули, поранення дістали 130 осіб.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.07.2023 17:37