Фото: УП

Україна відзвітує перед США про використання касетних боєприпасів, — Резніков

Україна відзвітує перед США про використання касетних боєприпасів. Вже найближчими днями Міністерство оборони України розповість американським колегам про ефективність наданого озброєння на фронті проти росіян.

Про це заявив міністр оборони України Олексі Резніков в інтервʼю CNN.

"Ми повідомимо про наслідки застосування… я поділюся цим я поділюся цим звітом зі своїми партнерами в Пентагоні", — сказав він.

Резніков висловив припущення, що касетні боєприпаси будуть найбільш ефективними проти артилерійських систем, особливо під час контрбатарейних боїв. Також їхня користь важлива проти бронетранспортерів та бойових машин піхоти ворога. Такий звіт, за словами українського міністра оборони, є однією з умов Пентагону щодо отримання касетних боєприпасів.

Що таке касетні снаряди й навіщо вони Україні

Касетні снаряди потрібні Україні для ефективного знищення піхоти та техніки російської армії. У них велика зона ураження, тож лише за допомогою кількох снарядів можна завдати ворогу значних втрат. Касетна зброя вибухає у повітрі над ціллю, випускаючи від десятків до сотень суббоєприпасів меншого розміру на великій площі.

Касетні засоби ураження

Фото: dw.com

Американські 155-мм артснаряди DPICM з касетною бойовою частиною гарантовано накривають зону діаметром 300 метрів. Завдяки цьому один такий снаряд виконує роботу десятків звичайних осколково-фугасних. Касетні засоби ураження можуть бути використані як для ураження цілі в момент обстрілу, так і дистанційного мінування. 

Нагадаємо, минулого тижня у Білому домі відреагували на використання касетних боєприпасів українськими захисниками. У США вважають, що це робиться в "належний та ефективний спосіб". Зазначають, що Білий дім вже отримав перші схвальні відгуки від українського командування, адже застосування касетних боєприпасів дійсно впливає на оборонні формування та маневри росіян.

Раніше видання Washington Post повідомляло, що українські захисники вже почали використовувати на фронті касетні боєприпаси, які надали Сполучені Штати Америки. Видання пише, що ЗСУ застосували їх на південному сході України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 24.07.2023 11:22