Фото: "Голос України"

Українців попередили про пожежну небезпеку найближчими днями: яка область під загрозою

На Київщині на наступні три доби синоптики оголосили надзвичайний рівень пожежної небезпеки. Мешканців столиці та області закликають бути обережними до 14 квітня.

Про це повідомила пресс-лужба Київської міської адміністрації, посилаючись на Укргідрометцентр.

"12–14 квітня в Києві та області очікується надзвичайний рівень пожежної небезпеки", — йдеться у повідомленні.

Так, у п'ятницю, 12 квітня, синоптики прогнозують температуру +17...+19°C вдень, та +10...+12° вночі. У суботу, 13 квітня, вдень буде +16...+18°C, вночі —  +8...+10°C. У неділю, 14 квітня, вдень стовпчики термометрів піднімуться до +18...+20°C, вночі очікується +8...+10°C.

Такі погодні умови сприятимуть високій ймовірності виникнення та розповсюдження пожеж в екосистемах при наявності джерел займання.

"Закликаємо киян і гостей столиці не розводити вогнища в непристосованих для цього місцях, дотримуватися правил пожежної безпеки під час перебування, зокрема, на заплавах річок і присадибних ділянках, не спалювати стерню, сміття та залишки рослинності", — наголосили в КМДА.

Також у прес-службі нагадали, що на період дії воєнного стану забороняється відвідування лісів у Києві, а також в'їзд до них транспортних засобів та іншої техніки.

Нагадаємо, у Києві 9 квітня синоптики зафіксували одразу два температурні рекордиУ столиці середньодобова температура повітря перевищила кліматичну норму на 1,5°C.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 11.04.2024 17:15