Фото: "Укрзалізниця"

Українців закликали евакуюватися з прикордонних населених пунктів Харківщини

Вночі, 23 квітня ворог завдав ракетних ударів по Харкову та Харківській області. Українців закликають евакуйовуватися з прикордонних населених пунктів Харківщини.

Про це в ефірі телемарафону розповів голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Посадовець закликав українців евакуйовуватися з прикордонних з Росією територій.

"Ворог продовжує бити по прикордонних населених пунктах. Фіксуємо від 40 до 60 ударів щодня. З цих районів триває евакуація населення. Щодня переконуємо людей у необхідності виїхати з небезпечних територій. Передусім евакуюємо найбільш вразливу категорію — дітей", — заявив Синєгубов.

В ОВА наголошують, що масштаби замінування області залишаються дуже значними.

"Так, під час розмінування лише 200 м ЛЕП було знешкоджено майже 250 вибухонебезпечних предметів. Крім того, маємо розмінувати близько 550 тис. га сільськогосподарських земель, з яких цього року — 250 тис. га. Кількість піротехнічних розрахунків на Харківщині збільшилась до 40, це понад 250 спеціалістів. Наразі проводимо переговори щодо залучення ще більших сил для проведення розмінування", — сказав голова Харківської ОВА.

Нагадаємо, вночі 23 квітня ворог завдав ракетних ударів по Харкову та Харківській області. Одна з російських ракет розірвалася над територією овочевої фабрики у Харкові.

Відомо, що 22 квітня російські окупанти під час повітряної тривоги обстріляли Харківщину. Удар прийшовся як по житловому сектору, так і по об'єктах цивільної інфраструктури.

Відомо, що обстріл інфраструктури у Харкові стався у Новобаварскому районі. Удари по цивільних об'єктах прийшлися у Слобідському й Основʼянському районах. Про це у Telegram повідомляв мер міста Ігор Терехов.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.04.2023 10:23