Фото: Міноборони України

Умєров обговорив з послом Британії тему оборонних закупівель

Міністр оборони Рустем Умєров провів зустріч із послом Великої Британії в Україні Мартіном Гаррісом. Сторони говорили на тему оборонних закупівель.

Про це повідомило Міністерство оборони України.

Зазначається, що міністр познайомив посла з одним зі своїх заступників — генерал-лейтенантом Іваном Гаврилюком. Він відповідає за розвиток нового озброєння та військових стандартів.

Окремо сторони обговорили тему закупівель. Умєров поінформував посла про призначення нового заступника, який відповідатиме за отримання та підтримку обладнання в тилу, — Віталія Половенка.

"Всі закупівлі мають бути прозорими, усе постачання має проходити безперервно, однак якщо "якась компанія чи посадовець будуть при цьому скомпрометованими, то їх слід усунути", — йдеться в повідомленні.

Також міністр запропонував проводити регулярні телефонні переговори із главою оборонного відомства Британії Грантом Шаппсом.

Нагадаємо, раніше Велика Британія завершила підготовку українських військовослужбовців. У навчаннях брали участь 30 тисяч солдатів. Навчання завершилися із випередженням графіка на сім тижнів раніше. 

Варто додати, що на сайті британського уряду уточнили, що 30 тисяч осіб вдалося навчити з червня 2022 року. Загалом інструктори вже натренували 52 тисячі військових ЗСУ з 2014 року.

Після запуску минулого літа до програми долучилися міжнародні партнери, зокрема, інструктори Канади, Нової Зеландії, Норвегії, Данії, Фінляндії, Швеції, Литви, Нідерландів і Австралії. Один курс проводиться щонайменше протягом п’яти тижнів і охоплює поводження зі зброєю, першу допомогу на полі бою, тактику патрулювання і навчання роботі в сільській місцевості.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 02.12.2023 21:51