Фото: соцмережа Х Грант Шеппс

У Британії завершились навчання українських військових

Велика Британія завершила підготовку українських військовослужбовців. У навчаннях брали участь 30 тисяч солдатів з України.

Про це повідомив міністр оборони Великої Британії Грант Шеппс. За його словами, навчання завершилися із випередженням графіка на сім тижнів раніше.

"Велика Британія навчила більше українських новобранців, ніж було обіцяно — сьогодні ми на сім тижнів раніше від терміну виконали план з навчання 30 тисяч осіб на рік", — написав він у мережі Х.

Також результати з підготовки українських військових прокоментував і британський прем'єр Ріші Сунак. Зокрема, посадовець нагадав, що на початку року він разом із президентом України Володимиром Зеленським відвідав бійців, які проходили навчання.

"Я з гордістю можу сказати, що на сьогодні у межах операції Interflex пройшли навчання 30 000 осіб. Моє сьогоднішнє повідомлення таке ж, як і тоді: Ми будемо з вами до перемоги", — наголосив він.

Фото: соцмережа Х Ріші Сунак

Фото: соцмережа Х Ріші Сунак

Варто додати, що на сайті британського уряду уточнили, що 30 тисяч осіб вдалося навчити з червня 2022 року. Загалом інструктори вже натренували 52 тисячі військових ЗСУ з 2014 року.

Після запуску минулого літа до програми долучилися міжнародні партнери, зокрема, інструктори Канади, Нової Зеландії, Норвегії, Данії, Фінляндії, Швеції, Литви, Нідерландів і Австралії. Один курс проводиться щонайменше протягом п’яти тижнів і охоплює поводження зі зброєю, першу допомогу на полі бою, тактику патрулювання і навчання роботі в сільській місцевості.

Нагадаємо, нещодавно десятки українських військових розпочали в Іспанії новий курс навчання. Вони ретельно вивчатимуть зенітно-ракетні комплекси Hawk.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.11.2023 14:45