Фото: Facebook Рустема Умєрова

"Я це не починав": Умєров зробив жорстку заяву про корупцію у Міноборони

Очільник Міністерства оборони Рустем Умєров має намір викорінити корупцію у своєму відомстві. Для цього розробляються довгострокові контракти.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна". Умєров порівняв корупцію з тероризмом і наголосив, що не має відношення до злочинних схем.

"Де і чого ми, як Міноборони, хочемо досягти? По-перше, це корупційна складова. Для мене розуміння "корупція" або war profiteering (воєнна нажива, — ред.) — це те, що потрібно зупинити. Я це не починав, але хочу це закінчити", — сказав міністр.

За словами посадовця, у Міноборони вибудовують дострокові контракти: щоб були на один рік, на три роки, на десять років.

"Навіщо ми це робимо? Для того, щоб задовольнити термінові потреби та задовольнити важливі речі", — резюмував Умєров.

Нагадаємо, 11 серпня у Києві викрили зловмисника, який постачав для військових неякісний одяг для військовослужбовців. Форма не відповідала заявленим технічним вимогам. Горе-постачальнику вже оголосили про підозру. Правоохоронці наголошують, що фігурант справи скористався нагальною потребою у забезпеченні військових одягом, тож спершу взяв передоплату у сумі понад пʼять мільйонів гривень, а згодом і решту грошей.

Додамо, раніше навколо закупівель Міністерства оборони України також розгорівся черговий скандал. Військові куртки різко зросли у ціні дорогою між турецькою й українською митницями. За даними журналістів, одяг дивним чином перетворився з "камуфляжного" на "зимовий вітрозахисний", і на цьому перетворенні набрали державної ваги з 29 до 86 доларів за штуку. У підсумку ціна військового екіпірування для Міноборони у 2022 році збільшилася утричі під час доправлення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.11.2023 14:37