Фото: ілюстративне Джерело: Pixabay

В Індонезії внаслідок виверження вулкану загинули 11 альпіністів

У неділю, 3 грудня, на заході Індонезії почалося виверження вулкана Мерапі. Внаслідок виверження загинули 11 альпіністів. Ще понад 40 людей вважаються зниклими безвісти.

Про це повідомляє The Guardian.

Зазначається, що з кратера вулкана "викинуло" шлейфи білого та сірого попелу, який накрив кілька довколишніх сіл. Людям, які проживають на схилах Мерапі, рекомендували триматися на відстані три кілометри від гирла кратера через потенційну лаву. Населенню роздали маски й закликали носити окуляри, щоб захиститися від вулканічного попелу. Загалом на схилах Мерапі проживає близько 1400 осіб, найближчі села розташовані за п'ять-шість кілометрів від вершини.

На момент виверження на вулкані були 75 альпіністів. Для їхнього пошуку було залучено понад 160 осіб, враховуючи поліцейських і солдатів.

"26 людей не було евакуйовано, ми знайшли 14 із них: трьох живими й 11 мертвими. 12 альпіністів все ще вважаються зниклими безвісти", — сказав Абдула Малік, голова пошуково-рятувального агентства в курортному місті Паданґ.

Водночас, за даними Reuters, з моменту виверження втрачено звʼязок зі 42 туристами. Наразі вони вважаються зниклими безвісти.

Вулкан на горі Марапі, висота якої становить 2891 метр, є найактивнішим вулканом Суматри. Індонезія розташована на Тихоокеанському вогняному кільці — регіоні, де зближення континентальних плит викликає значну вулканічну та сейсмічну активність. У цій країні майже 130 діючих вулканів. 

Нагадаємо, 1 жовтня в Індонезії сталося виверження вулкана Семеру. Виверження вулкана у Східній Яві розпочалося о 6:33 ранку за місцевим часом. Влада оголосила про третій рівень небезпеки. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 04.12.2023 09:28