Фото: соцмережі

В Ізраїлі знайшли поранену українську дитину: хлопчика евакуювали з міста Сдерот

Українські дипломати вивезли із міста Сдерот українського хлопчика. Він отримав поранення під час нападу бойовиків ХАМАСу на Ізраїль.

Про це повідомив речник МЗС України Олег Ніколенко. Зазначається, що нині він перебуває в безпечному місці під опікою посольства. Йому надано медичну та психологічну допомогу. 

"Вдалося розшукати п‘ятьох громадян, які вважалися зниклими на півдні Ізраїлю. Водночас з‘явилася інформація про можливу загибель інших двох українців поблизу Сектору Газа. Перевіряємо. Отримали інформацію про можливу загибель українця в Секторі Газа. Очікуємо офіційного підтвердження", — йдеться в повідомленні.

У МЗС України наголосили, що через масове скасування авіарейсів, дипломати шукають рішення для допомоги нашим людям виїхати з країни. 

Напад бойовиків ХАМАС на Ізраїль

У суботу вранці, 7 жовтня, бойовики терористичного угрупування ХАМАС проникли на територію Ізраїля з Сектору Газа, а також влаштували масований ракетний удар по містах Ізраїлю. Ізраїльська армія почала завдавати ударів у відповідь по Сектору Газа. 

Ввечері у суботу ХАМАС знову вдарив ракетами по Тель-Авіву і його околицях. На той час повідомлялося, що понад 150 осіб загинули та ще 1 104 людини дістали поранень внаслідок нападів терористів.

Вночі 8 жовтня авіація Ізраїлю завдала ударів по мечетях, командних центрах та штабах у Секторі Газа. Попередньо, бойовики ХАМАС використовували релігійні об'єкти у військових цілях. 

Вранці 8 жовтня ліванське угрупування "Хезболла" обстріляло Ізраїль ракетами  і мінометами "на знак солідарності" з палестинцями. Водночас Армія оборони Ізраїлю заявила, що завдає ударів по одному із районів Лівану у відповідь.

Журналісти The Wall Street Journal стверджують, що представники служби безпеки Ірану допомогли спланувати раптову атаку бойовиків ХАМАСу на Ізраїль. Фінальне погодження для нападу терористи отримали на зустрічі в Бейруті минулого понеділка, 2 жовтня.

Зазначається, що офіцери Корпусу вартових Ісламської революції Ірану працювали з терористами ХАМАСу із серпня, щоб розробити повітряний, наземний та морський план вторгнення. Журналістам цю інформацію нібито розповіли високопоставлені члени ХАМАСу і Хезболли.

Нагадаємо, вдень у неділю Ізраїль офіційно оголосив війну. Це сталось після рішення військово-політичного кабінету країни, який проголосував за застосування пункту 40 Алеф.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 09.10.2023 10:11