В ООН закликають зосередити зусилля на досягненні Глобальних цілей сталого розвитку

10 ЛИПНЯ 2018 11:01

Міжнародному співтовариству вдалося досягти успіхів у боротьбі з бідністю і голодом, проте, щоб виконати поставлені цілі до 2030 року, необхідно зосередити зусилля на цьому напрямі і діяти оперативно. Про це говорили учасники форуму, який відкрився штаб-квартирі ООН в понеділок, інформує UN.  

«У нас залишилося всього 12 років на те, щоб повністю втілити в життя цей революційний порядок денний, але це цілком можливо», - заявив Лю Чженьмінь, заступник Генерального секретаря з економічних та соціальних питань, виступаючи на форумі.  

Політичний форум високого рівня зі сталого розвитку триватиме до 18 липня. У його роботі беруть участь більше тисячі представників урядів, приватного сектора і громадянського суспільства.   

Вони обговорюють питання практичної реалізації Цілей сталого розвитку на підставі щорічної доповіді Генерального секретаря. Учасники форуму будуть ділитися досвідом і спільно шукати найбільш ефективні шляхи досягнення 17 цілей сталого розвитку.  

Йдеться про «дорожню карту» розвитку людства на період з 2015 по 2030 рік. Глобальний порядок денний прийняли лідери всіх держав-членів ООН.   

Вона охоплює такі області, як ліквідація бідності і голоду, захист навколишнього середовища, боротьба з хворобами, рівноправність жінок, повагу прав людини.  

За словами Голови Економічної і Соціальної Ради ООН (ЕКОСОР) Марі Хатардової, для досягнення Цілей недостатньо лише доброї волі урядів.   

«Ми досліджували, як громадянське суспільство, приватний сектор і представники системи освіти та інших сегментів суспільства, можуть взяти участь у досягненні Цілей сталого розвитку», - підкреслила вона.

 

Світ, 10.07.2018 11:01