В результаті бойових дій в Сирії знищені тисячі гектарів врожаю

05 ЧЕРВНЯ 2019 16:17

В результаті останнього спалаху насильства в сирійських провінціях Ідліб і Хама знищені тисячі гектарів сільськогосподарських посівів і пасовищ. 300 тисяч людей були змушені покинути свої будинки. Про це повідомляють з Всесвітньої продовольчої програми (ВПП).

Представник ВПП Ерве Верхусел пояснив, що урожай знищили пожежі, які могли бути викликані бомбардуваннями.

У зв'язку з ескалацією насильства і стрімким погіршенням гуманітарної ситуації в Ідлібі, в північних районах Хами, а також на заході Алеппо, ВПП планує розширити операції з надання гуманітарної допомоги їх жителям. Тільки в цьому місяці допомогу отримають 823 тисячі чоловік, повідомляє UN.

«Нам довелося тимчасово призупинити доставку гуманітарної допомоги в ряд міст, де ведуться бойові дії. Обстановка там небезпечна. Нам, на жаль, до сих пір не вдалося дістатися до 7 тисяч осіб, що проживають в місті Калаат аль-Мадіке в провінції Хама», - сказав Верхусел.

Він також розповів, що більшість переміщених осіб знайшли тимчасовий притулок на півночі Ідліб і на північному заході Алеппо.

«Багато хто з них живуть в таборах, в даний момент вони перенаселені», - сказав Верхусел. Він додав, що в деяких таборах буквально не вистачає місця, щоб поставити додаткові намети.

За даними ООН, три чверті сирійців зараз живуть у крайній убогості. 6,5 мільйонам чоловік не вистачає продовольства. ВПП щомісяця надає допомогу 3,5 мільйонам сирійців.

Світ, 05.06.2019 16:17