Колаж: TrueUA

В Україні лунала масштабна повітряна тривога через зліт російського МіГ-31К

У п’ятницю, 9 лютого, в Україні об 11:22 пролунала масштабна повітряна тривога. Існувала загроза ракетного удару у зв’язку зі злетом МіГ-31К з російського аеродрому Саваслейка.

Про це повідомляла прес-служба Повітряних сил Збройних сил України.

"Увага! Ракетна небезпека по всій території України. Зліт МіГ-31К з аеродрому Саваслейка!" — зазначали українські військові.

Вони закликали громадян України не ігнорувати сигнали повітряної тривоги.

Російський винищувач вилетів дещо раніше. Однак повітряну тривогу оголосили лише тоді, коли МіГ-31К підлетів до Чорного моря. Там він розпочав своє "патрулювання".

 повітряна тривога 9 лютого

Мапа зі сайту alerts.in.ua

Як відомо, МіГ-31К є носієм аеробалістичної ракети "Кинджал". Цю ракету важко збивати через її траєкторію руху. До весни 2023 року українські військові не збивали "Кинджали". Проте у травні сили протиповітряної оборони вперше знищили російський "Кинджал" за допомогою комплексу Patriot, який надали Україні союзники.

Оновлено о 12:59.

"Відбій загрози по МіГ-31К!", — зазначили у Повітряних силах України.

Нові дані щодо виробництва Росією високоточних ракет

Днями речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат повідомив, що Російська Федерація накопичила близько 900 високоточних далекобійних ракет. 

За словами полковника, щоб не залишитись ні з чим, Росія використовує приблизно ту ж саму кількість ракет під час обстрілів, яку може виготовити за місяць.

Нагадаємо, у середу зранку, 7 лютого, російські загарбники здійснили пуски ракет типу Х-101/555 зі стратегічних бомбардувальників Ту-95МС. Вони прямували з Каспійського моря, а в Україні була оголошена повітряна тривога.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.02.2024 11:34