Колаж TrueUA

Росія запустила ракети зі стратегічних бомбардувальників: в Україні лунають сирени (мапа)

У середу зранку, 7 лютого, російські загарбники здійснили пуски ракет типу Х-101/555 зі стратегічних бомбардувальників Ту-95МС. Вони прямують з Каспійського моря, а в Україні оголошена повітряна тривога.

Відповідне повідомлення з'явилось у прес-службі Командування Повітряних сил Збройних сил України. Військові попередили про ракетну небезпеку та закликали громадян не ігнорувати повітряну тривогу в областях, де вона оголошена.

"Увага! Ракетна небезпека в південних та східних областях, через загрозу пусків крилатих ракет з літаків Ту-95МС. Не ігноруйте сигнали повітряної тривоги!" — написали Повітряні сили.

Раніше зліт російських Ту-95 був зафіксований з аеродрому Оленья у Мурманській області Російської Федерації близько 03:40. Тоді у Повітряних силах попередили, що запуск ворожих ракет з літаків може відбутися близько п'ятої години ранку.

Станом на 06:00 мапа повітряних тривог має такий вигляд:

Повітряна тривога оголошена на всій території України

Нагадаємо, ввечері у вівторок, 6 лютого, російські загарбники випустили по Україні кілька груп ударних дронів-камікадзе типу "Шахед". На той час ворожі безпілотники залетіли у повітряний простір країни з південних областей. Терор безпілотниками продовжувався й вночі 7 лютого.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.02.2024 06:05