Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Рашисти відновили "шахедний" терор: куди рухаються ворожі дрони

Ввечері у вівторок, 6 лютого, російські загарбники випустили по Україні кілька груп ударних дронів-камікадзе типу "Шахед". Ворожі безпілотники залетіли у повітряний простір країни з південних областей. Терор безпілотниками продовжується й вночі 7 лютого.

Про загрозу БпЛА стало відомо о 22:42. Тоді, як інформували Повітряні сили Збройних сил України, була оголошена загроза для Херсонської та Миколаївської областей.

Пізніше військові зазначили, що "шахеди" з Миколаївщини рухаються у напрямку Кіровоградської області.

О 23:34 повітряні сили повідомили про кілька груп ударних безпілотників. Зокрема:

  • на Миколаївщині — рухаються у напрямку Кіровоградської області;
  • на Кіровоградщині — курсом на північний захід;
  • на Херсонщині — прямують на Миколаївщину.

Після опівночі Повітряні сили вказали, що кілька груп "шахедів" на півдні Миколаївщини рухаються у напрямку Одеської області. Крім цього, група "шахедів" на  Кіровоградщині рухаються у напрямку Кропивницького!

мапа тривог

Актуальна мапа тривог станом на 00:08 7 лютого 2024 року

Зазначимо, що останніми днями ворог зменшив використання "шахедів". Керівниця об'єднаного прес-центру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк припускає, що це може свідчити про "певні складнощі" у ворога.

"Бачимо, що баражуючі снаряди типу Shahed-131/136 або інших модифікацій ворог минулими днями чи ночами не використовував. Зокрема, починаючи з вихідних. По зведеннях Повітряних сил бачимо, що їх не було й по інших напрямках. Очевидно, що є певні складнощі", — зазначала вона 6 лютого.

Нагадаємо, раніше речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що війська країни-агресора використовують різну кількість ударних безпілотників для атак по Україні, щоб перевірити можливості протиповітряної оборони нашої держави.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 07.02.2024 00:13