Фото: Автошкола

В Україні оновлять умови складання іспитів для отримання посвідчення водія: що зміниться

В Україні планують змінити умови складання теоретичних та практичних іспитів для отримання посвідчення водія. Зміни покликані зробити отримання водійських посвідчень більш зручним та прозорим.

Про це повідомляють на порталі Міністерства внутрішніх справ.

Начальник Головного сервісного центру МВС Микола Рудик пояснив, що МВС має на меті виключити фактор впливу екзаменаторів чи сторонніх осіб на результати іспитів, а також розширити інструменти для оскарження результатів.

"Гаслом цього проєкту є "Знаєш — успішно складаєш". Прозорість складання іспитів — це те, що хоче суспільство і те, що ми маємо забезпечувати", — сказав Рудик.

Що зміниться? 

1. Запис на практичний іспит онлайн — кількість візитів може скоротитись до одного, адже талон попереднього запису можна буде отримати через сайт ГСЦ МВС, а не тільки в терміналі в приміщенні, як це є зараз.

2. Оскарження результатів іспитів можна буде здійснити впродовж тривалішого періоду — він становитиме 30 днів, а не три, як зараз. 

3. Фіксація складання іспитів розшириться, тому можна буде почути й побачити з різних ракурсів усе, що відбувалось під час іспиту. У класах для теорії більше не буде "сліпих зон", адже буде по чотири камери спостереження, які забезпечать перехресне знімання. Додатково фіксуватиметься і звук у приміщенні. В автівках категорії В для практичних іспитів буде по два реєстратори, камера з кутом огляду салону на 360°.

У МВС додали, що порядок складання самих іспитів не зміниться. Вищеперераховані зміни мають відбутись до кінця 2023 року.

Нагадаємо, українські автовласники цього року отримають можливість замовляти онлайн номерні знаки в сервісному центрі МВС. Запрацює ця послуга вже 3 червня 2023 року. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Суспільство, 19.05.2023 15:20