Фото: соцмережі

В Україні створили додаток Dobre: можна дізнатися про стан безпеки близьких в окупації

В Україні з'явився додаток, за допомогою якого можна дізнатися про стан безпеки ваших близьких з окупованих або небезпечних територій. Він має назву Dobre.

Про це повідомила прес-служба Мінреінтеграції.

За даними міністерства, нова програма дозволяє не турбувати рідних, які перебувають в окупації, постійними дзвінками та питаннями на кшталт "Як ти?". Зокрема, цю інформацію можна отримати автоматично та в будь-який час.

Як працює додаток

Спочатку у додатку абонент створює базу контактів, яким передає свій статус. "Зелений" показує, що у людини все добре, а "червоний" сигналізує про небезпеку та потребу у допомозі. Від них отримує аналогічну інформацію.

При цьому користувач може самостійно налаштовувати періоди, коли йому приходитимуть сповіщення про статус його контактів.

Якщо за встановлений інтервал часу вони не оновлюють інформацію про себе, всі контакти отримають сповіщення про можливе виникнення проблеми.

Нагадаємо, 18 лютого чат-бот від стартапу OpenAI тепер доступний в Україні. Він досконало володіє українською мовою. Україну вилучили зі списку країн, де розробники заблокували роботу ChatGPT.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.02.2023 10:56