Фото: соцмережі

Штучний інтелект ChatGPT став доступним в Україні

Чат-бот від стартапу OpenAI тепер доступний в Україні. Він досконало володіє українською мовою.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

За його словами, Україну вилучили зі списку країн, де розробники заблокували роботу ChatGPT. Однак міністр уточнив: програма не працюватиме на тимчасово окупованих територіях для запобігання поширенню антиукраїнської пропаганди. 

"Дякую компанії OpenAI за правильне та цілком логічне рішення. Країна, яка бореться за свободу та прогрес, точно має право на доступ до революційних технологій", — написав Михайло Федоров.

Що таке ChatGPT

Чат-бот зі штучним інтелектом ChatGPT від компанії OpenAI став популяризуватися наприкінці 2022 року. Прикметно, що ШІ здатний швидко й упевнено відповідати на запитання різної складності, а також писати прозу, вірші або комп'ютерний код за командою. Він може працювати з текстом, програмним кодом, формулами та числами — генерувати все, що йому зададуть.

Лише за два місяці після випуску чат-бота кількість активних користувачів перевищила 100 мільйонів, що стало історичним рекордом серед користувацьких програм.

Як скористатися

Щоб почати користуватися інструментом необхідно:

  • перейти на сайт ChatGPT;
  • натиснути "Sign up";
  • вказати свій email або скористатися для реєстрації акаунтом Google чи Microsoft;
  • ввести номер телефону;
  • ввести отриманий код;
  • скористатися ChatGPT.

Нагадаємо, 17 лютого власник Facebook Марк Цукерберг повідомив, що готує оновлення для Instagram. Зокрема, користувачі зможуть транслювати повідомлення та оновлення на широку аудиторію підписників, які погодяться стежити за каналом. Це буде своєрідним аналогом Тelegram.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології і наука, 18.02.2023 13:11