Фото: ілюстративне. Джерело:"Нафтогаз"

В Україні запрацювали три потужні газові свердловини

Україна запустила три потужні газові свердловини, які разом дають понад 400 тисяч кубометрів газу на добу.

Про це повідомила прес-служба "Укргазвидобування".

"У листопаді "Укргазвидобування" ввело в експлуатацію ще три високодебітні свердловини, які сумарно забезпечують понад 400 тисяч кубометрів газу на добу", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що дві із свердловин — нові, а третя — відновлена з ліквідаційного фонду. Нову розвідувальну свердловину пробурено на нещодавно відкритому родовищі. Місце для буріння фахівці визначили на підставі проведених раніше 3D-сейсморозвідувальних досліджень.

"Іншу нову оціночно-експлуатаційну свердловину пробурено на "старому" родовищі, яке експлуатують вже понад 50 років. Фахівці-розробники "УкрНДІгазу" та департаменту розробки виконали глибокий аналіз стану розробки, оцінили залишковий потенціал газоконденсатних покладів і визначили місце для нової свердловини. Обидві свердловини пробурено філією "Укрбургаз", — зазначили в прес-службі.

В компанії зазначили, що відновлена свердловина перебувала в ліквідаційному фонді впродовж 35 років. Фахівці департаменту ГРП "Укргазвидобування" визначили перспективність реліквідації свердловини та подальшого проведення гідравлічного розриву пласта. Відповідно були проведені роботи з капітального ремонту свердловини. Зовнішній підрядник успішно виконав двостадійний гідророзрив, завдяки якому вдалося отримати високий дебіт.

Нагадаємо, у Карпатах знайдено нове родовище газу. Свердловина встановила рекорд видобутку в регіоні за останні 20 років.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 01.12.2023 16:58