Фото: Pixabay

В Україну йде похолодання: якою буде погода 21 січня

У суботу, 21 січня, в Україні суттєво похолодає. Також у більшості областей вируватиме сильний вітер.

Про це повідомляє синоптикиня Наталка Діденко на своїй сторінці в Facebook.

Впродовж дня 21 січня у більшості областей України очікується +1...+5 градусів, завтра у південній частині ще затримаються вищі градуси, +7...+12, також у суботу цілком можливі +5...+7 ще й у центральних областях. У країні збережеться загальна тенденція — нормальне похолодання. Вітер у суботу буде сильним.

Мокрий сніг та дощ пройдуть завтра, в суботу, в західних областях України, ввечері охоплять Житомирщину та Київщину — підсунеться західний циклон. На решті території опади малоймовірні.

За даними синоптикині, У Києві в суботу буде переважно без опадів, лише ввечері можливий невеликий дощ та мокрий сніг. Південно-східний вітер завтра сильніший, у неділю — слабший. У нічні години близько нуля, подекуди невеликий "мінус", а протягом дня 21-22 січня температура повітря у столиці становитиме +2...+4 градуси.

Очікується зниження температури повітря на всій території України

Нагадаємо, перший день нового року в Києві розпочався з температурних рекордів. Кліматична норма перевищена на 13,8°С, що відповідає погоді середини квітня.

За даними кліматологів, 1 січня вперше за 143 роки спостережень середньодобова температура повітря склала 10,3°С тепла, що на 4,4°С вище рекордного значення температури для цього дня 2021 року.

До слова, жовтень 2022 року став найтеплішим у Європі за всю історію спостережень. Температура повітря у жовтні була майже на 2°C вищою від контрольного періоду 1991-2020 років.

Потепління принесло рекордні денні температури в Західну Європу та рекордно теплий жовтень в Австрії, Швейцарії та Франції, а також у значних частинах Італії та Іспанії.

У Канаді спостерігалося рекордне тепло, а в Гренландії та в Сибіру також було набагато тепліше, ніж зазвичай.

Суспільство, 21.01.2023 07:45