Фото: Державна митна служба

В Україну намагалися ввезти літак у вантажівці (фото)

В Україну з території Румунії намагалися незаконно провезти літак Cessna. На митниці його планували оформити як окремі частини.

Про це повідомляє Державна митна служба. Наразі літак вилучено до винесення судового рішення.

У митних документах вказувалося, що у вантажному транспорті розташовані частини літака Cessna, який був у використанні. Йшлося про фюзеляж та крила загальною вартістю 9 тисяч євро.

літак

Фото: Державна митна служба

Однак під час огляду вантажу з'ясувалося, що у вантажівці не частини літака, а сам транспортний засіб у частково розібраному стані.

"Виявилося, що окрім заявлених фюзеляжу та крил у вантажному відділі вантажівки, що переміщувала товар, знаходились інші частини літака, а саме: вертикальний та горизонтальний стабілізатори з кермом напряму та висоти, крісла, обшивка, двері, шасі, бортове обладнання (прилади), обтічники, частини вихлопні системи двигуна тощо", — зазначили митники.

незаконно ввезений літак

Фото: Державна митна служба

Фахівці зробили висновок, що літак є Cessna є моделлю 182M, без двигуна та окремого бортового устаткування. Митники склали протокол про порушення митних правил за ст. 472 Митного кодексу України.

Нагадаємо, раніше Державне бюро розслідувань викрило злочинну схему незаконного експорту до Європи золота та платини, яку спільно з посадовцями Волинської митниці налагодили представники приватної київської компанії. За даними слідства, у двох вантажівках з причепами зловмисники намагалися вивезти за межі країни понад 45,5 тонн брухту, який містить кольорові та дорогоцінні метали. Оскільки такий експорт заборонений законом, вантаж оформили як латунний шлак. Насправді ж у вантажівках були цілі та подрібнені мікросхеми, у складі яких є платина, золото, кольорові метали. Отримувачем виступало німецьке підприємство.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 05.05.2023 02:33