Фото: Рixabay

В уряді повідомили, скільки коштів виплатили жителям звільнених територій

За сім місяців у межах спільного проекту Мінреінтеграції, "Укрпошти" та міжнародних організацій забезпечено виплату одноразової грошової допомоги мешканцям деокупованих територій на загальну суму більш як 323,7 мільйона гривень. Проект стартував у вересні 2022 року, і наразі виплати на звільнених територіях продовжуються.

Про це йдеться у повідомленні Мінсоцполітики.

Так, станом на 23 березня 2023 року допомогу готівкою у розмірі 1200 гривень від Товариства Червоного Хреста України отримали понад 155 тисяч громадян на деокупованих територій Харківської, Херсонської, Донецької, Луганської та Миколаївської областей. 

Крім того, за фінансової підтримки Міжнародної організації з міграції вже виплачено по 2200 гривень допомоги на місяць більш ніж 39 тисячам осіб, які проживають на звільнених територіях Харківщини, Херсонщини й Донеччини. Кожна людина отримує такі виплати протягом трьох місяців.

Нагадаємо, що в Україні створять координаційний штаб за участі урядовців та парламентарів. Там займатимуться розв'язанням проблемних питань, із якими найчастіше стикаються переселенці. 

Також повідомлялося, що ВПО та постраждалі від війни українці можуть зареєструватися для отримання фінансової допомоги від Агентства ООН у справах біженців. На гроші можуть розраховувати люди, які раніше не отримували виплат від міжнародних організацій і мають дохід менший за 5400 гривень на місяць.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 27.03.2023 08:06