Фото: facebook.com/vereshchuk.iryna

В уряді зробили важливу заяву щодо виплат ВПО українцям, які повертаються з-за кордону

Українці, які повертаються з-за кордону, можуть розраховувати на виплати для внутрішньопереміщених осіб від держави.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" заявила віце-прем'єр-міністр — міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, коментуючи питання відновлення виплат ВПО.

"Ми проводили нараду 12 вересня і власне готуємо зміни до постанови №709, які будуть передбачати термін, після якого людям можуть відновити виплати. Зараз це питання обговорюється, але відразу скажу, ми обговорюємо питання 15-30 днів, це той термін, після якого людям відновлять виплати, якщо людина повернулася жити. А також ми маємо ще один напрямок. До прикладу, людина виїхала з Маріуполя одразу у 2022 році у Європу і проживала там, хоче повернутися, і таким людям також будуть нараховувати виплати. Ми хочемо, щоб люди повертались і знали, що можуть тут розраховувати на допомогу від держави", — повідомила Верещук, додавши, що постанову ухвалять до кінця вересня.

Також віце-прем'єр-міністр відзначила, що наразі кількість людей, які втратили виплати ВПО, досить незначна.

"Національна сервісна служба за першу декаду вересня провела 1531 перевірку фактичного місця проживання ВПО і як результат цих перевірок 80% зберегли свої виплати. Тобто лише близько 300 людям такі виплати не будуть далі виплачувати", — повідомила Верещук.

Нагадаємо, раніше Ірина Верещук повідомляла, що майже 180 тисяч українців помилково отримують допомогуЗа її словами, майже 10 тисяч українців зареєстровані в реєстрах РАЦСу як померлі, проте на них і далі нараховують виплати.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 17.09.2023 23:51