Фото: білоруська служба "Радіо Свобода"

"Вагнерівці" у Білорусі зводять укріплення на полігоні: у мережі показали фото

Найманці російської приватної військової компанії "Вагнера", що перебувають у Білорусі, зводять там укріплення на полігоні "Репіще" поблизу міста Осиповичі.

Про це повідомляє білоруська служба "Радіо Свобода".

Журналісти стверджують, що полігон розташований за 15 кілометрів від табору російських найманців у селі Цель. А на знімках видно, що там працюють бульдозери і триває будівництво укріплень та землянок. Також на території помітно можливо легкові автомобілі та світло-сірі мікроавтобуси УАЗ.

Вагнерівці у Білорусі: що відомо

Найманці ПВК "Вагнера" базуються у Білорусі у двох локаціях. 1 серпня стало відомо про ще одне місце, де розмістився табір бойовиків. Вони використовують стару військову базу під Осиповичами. Це за 30 кілометрів від села Цель, де розташувались перші колони бойовиків, які прибули у Білорусь.

Загалом упродовж липня до Білорусі в‘їхало щонайменше 13 колон вагнерівців із різною технікою. У Держприкордонслужбі України вважають, що найманці Євгена Пригожина не є небезпечними для України, проте вони можуть влаштовувати провокацію на кордонах. 

Нагадаємо, найманці приватної військової компанії "Вагнера" повинні негайно прибути у табори, розташовані у Республіці Білорусь. Їх відкликає з відпусток особисто засновник ПВК Євген Пригожин. На 5 серпня сплановані невідомі заходи "вагнерівців" під особистим керівництвом Пригожина.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.08.2023 15:32