Вбивство, яке потрясло Румунію

28 ЛИПНЯ 2019 17:06

Багатотисячний марш пройшов у суботу в Бухаресті на згадку про школярку, яка була зґвалтована і вбита в місті Каракал на півдні Румунії, повідомляє The Guardian.

Учасники акції були обурені тим, як розглядається ця справа, звинувачуючи румунських чиновників в халатності, корупції і некомпетентності.

У п'ятницю був звільнений глава румунської поліції Іоан Буда, а прем'єр-міністр Віоріка Денчіле заявила:

«Я обмірковую можливість скликання референдуму, щоб запитати у всіх громадян Румунії, чи повинні ми посилити покарання за вбивства, зґвалтування і педофілію».

15-річна Олександра Мечешану була викрадена 24 липня. На наступний день їй вдалося додзвонитися в службу екстреної допомоги. Дівчинка розповіла, що невідомий чоловік утримує її під замком і описала у всіх подробицях, де знаходиться. Але поліція визначила координати будинку лише через 17 годин, і ще 2 години чекала видачі ордера на обшук. До цього часу Олександра була вже мертва.

66-річний господар будинку затриманий. Передбачається, що він зробив цілу серію вбивств: людські останки були виявлені в його дворі, а також в будинку в посудині з кислотою.

Світ, 28.07.2019 17:06