Велика Британія скасує вимогу щодо самоізоляції після позитивного тесту на COVID

22 ЛЮТОГО 2022 09:07

Велика Британія скасує законну вимогу щодо самоізоляції після позитивного тесту на COVID з 24 лютого, заявив прем'єр-міністр Борис Джонсон у понеділок. 

Повідомляє TrueUA, з посиланням на Reuters.

"Ми приберемо всі внутрішньодержавні обмеження, що залишилися, в законодавчому порядку. Із цього четверга, 24 лютого, ми скасовуємо юридичну вимогу самоізоляції після позитивного тесту. До 1 квітня ми, як і раніше, радимо людям з позитивним результатом тесту залишатися вдома. Але після цього ми закликатимемо людей з симптомами COVID виявляти особисту відповідальність", - йдеться в повідомленні.

Безкоштовне масове тестування на COVID також припиниться в Англії з 1 квітня, але воно, як і раніше, буде доступне для найбільш уразливих і може бути оплачене тими, хто потребує тестів.

"З 1 квітня, коли закінчиться зима і вірус буде поширюватися менш легко, ми припинимо безкоштовне симптоматичне та безсимптомне тестування для широкої публіки", - заявив Джонсон у парламенті.

Минулого місяця в країні були скасовані заходи "Плану Б", введені в грудні для стримування поширення варіанта Омікрон, включаючи вимогу носити маски в громадських місцях та використання COVID-перепусток на великих заходах.

Фото з мережі інтернет.

Також читайте: «Я і НАТО»: Відносини України та НАТО в 1991-2021 рр.

Світ, 22.02.2022 09:07