Великобританія планує скористатися чотирма самітами в цьому році, щоб посилити тиск на Росію

04 ТРАВНЯ 2018 14:59

Великобританія скористається великими міжнародними конференціями в 2018 році, щоб закликати до розробки всеосяжної стратегії боротьби проти російської дезінформації і до перегляду традиційного дипломатичного діалогу з Москвою на тлі скандалу навколо отруєння в британському Солсбері колишнього подвійного агента Сергія Скрипаля та його дочки, а також передбачуваного застосування хімічної зброї з сирійському місті Дума.  

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на The Guardian.  

За її інформацією, Лондон має намір підняти це питання на чотирьох великих самітах - «великої сімки», «великої двадцятки», НАТО і країн Євросоюзу.   

Міністри на цих форумах будуть домагатися розробки широкої стратегії стримування Росії, включаючи такі аспекти, як кібер-безпека, військова стратегія НАТО, санкції проти олігархів з оточення президента РФ Володимира Путіна і більш широкий підхід до проблеми російської дезінформації.  

«Міністр закордонних справ розглядає реакцію Росії на події в Думі і Солсбері як поворотний пункт і впевнений в наявності міжнародної підтримки щодо вжиття додаткових заходів. Сфери, на яких Сполучене

Королівство, ймовірно, зосередить свої зусилля, - це протидія російської дезінформації та пошук механізму залучення до відповідальності за застосування хімічної зброї.  

Зазначається, що британські воєначальники були стурбовані, коли Росія в ході інтервенції в Україні використовувала комбінацію з безпілотників і артилерії, щоб знищити українську бронетехніку.   

Це викликало у них побоювання, що Британія не змогла б надати Росії більше ефективний опір, ніж Україна, в аналогічних обставинах, пише The Guardian.

 

Політика, 04.05.2018 14:59