Фото: скріншот з відео

Великодній виступ Папи Римського: глава Католицької церкви згадав про Україну та РФ

У неділю, 9 квітня, відбулась великодня меса на площі Святого Петра в Римі. Папа Римський Франциск перед тисячами вірян згадав війну в Україні.

Про це повідомляє Vatican News.

Зазначається, що глава римо-католицької церкви звернувся до людей з традиційним пасхальним посланням і благословенням Urbi et Orbi (Місто і мир).

"(Господи), допоможи коханому українському народу прийти до миру і пролий пасхальне світло на російський народ. Дай втіху пораненим і тим, хто втратив близьких на війні, нехай полонені щасливо повернуться до своїх родин. Взивай до серця всієї міжнародної спільноти, щоб стало можливо покласти край цій війні та всім конфліктам, якими кровоточить світ", — сказав він.

Папа також згадав про біженців, в'язнів та мігрантів.

"Втіш біженців, депортованих, політичних в'язнів і мігрантів, особливо найбільш вразливих, а також усіх тих, хто страждає від голоду, бідності та згубних наслідків торгівлі наркотиками, торгівлі людьми та всіх форм рабства. Надихни, Господи, лідерів народів, щоб ніхто не зазнав дискримінації й не утискалася гідність, щоб при повній повазі прав людини та демократії долалися соціальні біди, всі прагнули спільного блага громадян, гарантувалися безпека та необхідні умови для діалогу та мирного співіснування", — додав Франциск.

Понтифік закликав до припинення насильства в інших проблемних регіонах Землі.

Глава римсько-католицької церкви сказав "Христос воскрес, воістину воскрес", вказавши, що "так проголошують у Східних церквах". Декілька з них відзначає Великдень разом із католиками.

Нагадаємо, у Ватикані неоднозначно протрактували тему війни України та Росії під час Хресної дороги. Там поєднали свідчення підлітків — українського біженця та брата російського окупанта.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 09.04.2023 15:05