Фото: Vatican News

"Російській дитині вдвічі гірше": Ватикан знову "мирить" українців і окупантів на Хресній дорозі

У Ватикані неоднозначно протрактували тему війни України та Росії під час Хресної дороги. Там поєднали свідчення підлітків — українського біженця та брата російського окупанта.

Про це повідомляє Vatican News.

Щороку за кілька днів до Хресної дороги Ватикан публікує текст ходи у Колізеї. Цьогоріч на десятій стації, де роздуми зосереджені на тому, як з Ісуса був здертий одяг, автори поєднали свідчення українського та російського підлітків.

Український біженець розповідає, як уночі втікав з родиною з Маріуполя.

"Коли ми прибули до Італії, я сумував. Я почувався обдертим, повністю голим. Я не знав мови й не мав жодного друга. Бабуся старалася, щоб я почувався щасливим, але я не робив нічого іншого, а лише повторював, що хочу повернутися додому. Врешті моя сім’я вирішила повернутися в Україну", — цитують слова українського підлітка.

Підліток з Росії пригадав, як втратив старшого брата, який воював на території України. І через такі втрати росіянин почувається "вдвічі гірше".

"Нам усі казали, що ми мали б пишатися, але вдома були лише великі смуток і страждання. Схоже сталося з татом і дідом, які виїхали, і не маємо про них жодної звістки. Я російський хлопець, і коли це говорю, то майже відчуваю провину, й одночасно не розумію чому, тож почуваюся удвічі гірше", — казав підліток з Росії.

Минулого року Ватикан вирішив, щоб під час традиційної Хресної дороги на чолі з Папою Римським уродженки України та Росії спільно несли процесійний хрест. 

Нагадаємо, Папа Римський Франциск просить Кремль погодити його візит в Москву. Інакше він відмовляється їхати в Київ.

Раніше Франциск зізнався, що на другий день російського вторгнення в Україну він хотів поговорити з Володимиром Путіним телефоном і пропонував себе в якості посередника в можливих переговорах, але російська сторона відхилила запит.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 08.04.2023 17:45