Фото: росЗМІ

Вхід за паспортом: у Росії хочуть взяти під тотальний контроль користувачів Інтернету

До кінця року в Росії відбудеться пілотне випробування захищеного інтернету, який буде доступний росіянам лише за персональним ідентифікатором, наприклад, за паспортом. Таку заяву зробив заступник голови комітету Держдуми з інформаційної політики, інформаційних технологій та зв'язку Андрія Свинцова.

Про це повідомляються російські ЗМІ.

Зазначається, що захищений інтернет включає тільки ті послуги, які виконують всі вимоги російського законодавства. Робиться це нібито для того, щоб росіяни "менше ризикували своїми особистими даними й рідше стикалися з шахраями". Інша мета полягає у досягненні "абсолютної прозорості", щоб спецслужби могли легко знаходити користувачів.

За словами Свинцова, підготовка мережі ведеться разом з операторами зв'язку, виробникам російського "заліза" та розробниками ПЗ у сфері інформаційної безпеки.

"Головне, щоб ці технології були безпечні та не містили закладок, які дозволять нашим супротивникам розкривати захищену частину інтернету через свої інструментарії на стадії виробництва. Тому ступінь та швидкість впровадження технології буде нешвидкою, оскільки обсяг виробництва "заліза" в Росії невеликий", — сказав Свинцов.

Також представник Держдуми зазначив, що кінцеве включення захищеного рунету не призведе до відключення Росії від глобальної мережі.

Нагадаємо, нещодавно в Росії вигадали, як мобілізувати більше "гарматного м'яса". Міноборони РФ пропонує дозволити постановку на військовий облік без особистої явки до військкомату. Підготовлений проект змін вже опублікований на порталі нормативних правових актів.

Раніше повідомлялось, що у Російській Федерації останнім часом різко зріс дефіцит робочої сили. Це пояснюється насамперед війною в Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 19.06.2023 16:29