Вибух туристичного автобуса в Єгипті: є жертви

29 ГРУДНЯ 2018 08:33

Зростає число жертв підриву екскурсійного автобуса в Каїрі; за даними єгипетських ЗМІ, загиблих вже четверо: в лікарні від ран помер турист. До цього повідомлялося про три жертви - двох туристах і гідові-єгиптянина - а також про десятки постраждалих, повідомляє Euro News.

За даними влади, саморобний вибуховий пристрій був захований у огорожі поряд з жвавою автотрасою в передмісті Каїра Гізі. У момент вибуху повз проїжджав автобус, який віз в'єтнамських туристів (всього 14 осіб) до пірамід в Долині царів. Ситуацію взяв під контроль прем'єр-міністр країни Мустафа Мадбулі; він відвідав постраждалих у лікарні і підтвердив, що кілька осіб перебувають у край важкому стані.

Мадбулі нагадав, що всі автобуси з тургруп в Єгипті повинні слідувати строго зазначеними маршрутами, які відомі силовикам. Глава уряду не виключив, що в даному випадку водій міг відхилитися від маршруту.

Увечері 28 грудня в районі Пірамід Гізи був підірваний туристичний автобус. Посольство продовжує з'ясовувати всі обставини того, що сталося.

Світ, 29.12.2018 08:33