Фото: "Радіо Свобода"

Коли країни ЄС можуть підписати угоду про "безлім" снарядів для ЗСУ: названо дату

Міністри закордонних справ та оборони ЄС підпишуть проектну угоду про спільну закупівлю артилерійських боєприпасів для України. Це може статися вже в понеділок, 20 березня, під час зустрічі країн Євросоюзу.

Про це пише Reuters.

Угода прискорить та збільшить постачання снарядів, які терміново необхідні для боротьби з Росією. Поки невідомо, скільки країн-членів ЄС підпишуть документ.

У п'ятницю уряди ЄС все ще сперечалися про ключові деталі щодо того, як має працювати план, і відсутність ясності щодо поточних рівнів боєприпасів у запасах країн ЄС.

Після підписання угоди перші замовлення за планом можуть бути розміщені до кінця травня.

Знання того, що зараз ведуться великі спільні закупівлі, має спонукати країни-члени спрямувати більше своїх нинішніх запасів в Україну. До того ж постачання боєприпасів, що спільно фінансуються, будуть здійснені в рамках пропозиції Брюсселя виділити 1 млрд євро на відшкодування витрат країнам, які надали снаряди зі своїх запасів.

Нагадаємо, Україна буде забезпечена безперервним постачанням боєприпасів для війни з Російською Федерацією. Німеччина разом із союзниками взяли на себе відповідні зобов'язання.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 18.03.2023 10:33