Фото: Dailylviv

Запаси майже вичерпані: НАТО планує збільшити виробництво боєприпасів

НАТО планує закликати членів Альянсу збільшити свої запаси боєприпасів. Альянс певний, що якби він воював з Росією, то запасів снарядів вистачило б на декілька днів.

Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що НАТО попросить членів збільшити виснажені війною Росії проти України запаси боєприпасів, оскільки союзники намагаються поставити Збройним Силам України озброєння.

"Якби Європі довелося воювати з Росією, у деяких країн закінчилися б боєприпаси за лічені дні", — розповів один із європейських дипломатів.

Зазначається, що темпи постачання боєприпасів в Україну, де ЗСУ щодня випускають до 10 000 артилерійських снарядів, виснажили запаси НАТО й оголили проломи в ефективності, швидкості та роботі ланцюжків постачання.

За словами неназваного чиновника НАТО, Альянс щойно завершив позачергове обстеження запасів боєприпасів, що залишилися.

"Ті цілі з боєприпасів, які ми ставили, а кожен союзник має конкретну мету, здебільшого до війни в Україні не виконували. Тепер запаси стали ще меншими через війну в Україні, що робить ймовірним підвищення цільового рівня запасів боєприпасів своїх членів", — сказав чиновник.

За даними чиновників із НАТО, найбільша проблема в союзників зі снарядами 155 мм для артилерії, а також ракетами до HIMARS і зенітними ракетами для систем ППО.

Нагадаємо, українські військовослужбовці скоро можуть стикнутися із нестачею боєприпасів. На сьогодні ЗСУ на добу потрібно 5 тис. снарядів.

Раніше повідомлялося, що за підрахунками Financial Times, за добу українські військові "вистрілюють" річний запас артилерійських снарядів невеликої країни Європи

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 13.02.2023 15:57