Фото: ДСНС

Вигоріло близько 3 га території й частина заказника: що загрожує винуватцям в пожежі на Осокорківських озерах у Києві

Внаслідок пожежі на Осокорківських озерах, що сталася ввечері 5 березня, вигоріло близько трьох гектарів території, зокрема і частина ландшафтного заказника "Осокорківські луки". Для моніторингу можливих повторних займань на території екопарку встановлено чергування пожежних підрозділів ДСНС та розрахунку БпЛА.

Про це повідомив начальник Київської міської військової адміністрації (КМВА) Сергій Попко у Telegram-каналі.

Він зазначив, що точні причини та наслідки вчорашньої пожежі біля озера Тягле зʼясовують правоохоронці, екологічні служби та інші уповноважені відомства. Розглядають, зокрема, і ймовірність підпалу, за який передбачена кримінальна відповідальність.

"За моїм дорученням правоохоронні органи, екологічні служби та інші уповноважені відомства з’ясовують причини та наслідки вчорашньої пожежі на Осокорківських озерах. Якої саме шкоди наніс вогонь системі заповідних водно-болотних угідь з’ясують екологи",  зазначив Попко. 

Він зауважив, що територія екопарку має природоохоронний статус знищення флори та фауни там суворо заборонено. За такі дії, кримінальний кодекс України передбачає штраф  8,5 мільйонів гривень або позбавлення волі на три роки. 

"Щодо причин пожежі ще вчора я звернувся до правоохоронців щодо розслідування події. Розглядатимуться всі версії, в тому числі й вірогідний підпал. Зараз на місці працює слідчо-оперативна група Дарницького УП ГУ НП у м. Києві", наголосив очільник КМВА. 

Додамо, що пожежа виникла у вівторок ввечері біля озера Тягле на площі приблизно трьох гектарів. Її було локалізовано о 23:15 та ліквідовано о 23:57. Рятувальники зафіксували  що сталося загоряння сухої трави та очерету на відкритій території. Гасіння пожежі було ускладнено підтопленням під’їзних шляхів. Крім рятувальників до ліквідації вогню долучилися екоактивісти та небайдужі мешканці Києва.

Відомо, що для ліквідації пожежі силами ДСНС та Київської служби порятунку (КАРС) було залучено шість одиниць основної й спеціальної пожежно-рятувальної техніки та тридцять осіб особового складу. Також, залучено болотохід Богун. Житлова забудова міста не постраждала.

Нагадаємо, у ніч на 5 березня у Бєлгородській області Росії сталася пожежа на нафтобазі. За попередньою інформацією, Губкінську нафтобазу атакував дрон.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 06.03.2024 11:48