Військовий парад на честь Єлизавети II

09 ЧЕРВНЯ 2019 09:08

У Лондоні пройшов традиційний військовий парад, присвячений дню народження королеви Єлизавети II. Хоча королева народилася 21 квітня 1926 р. парад з цієї нагоди прийнято проводити в одну з субот червня, коли ймовірність сонячної погоди вище, повідомляє Euro News.

По вулиці Мелл від Букінгемського палацу на плац виїхали кінні екіпажі з членами королівської сім'ї. В одній з карет перебували герцогиня Корнуольська Камілла, герцогиня Кембриджська Кетрін, принц Гаррі і його дружина Меган, для якої парад стало першим виходом у світ після народження у пари на початку травня сина Арчі.

Останньою в супроводі гвардійської кавалерії на плац прибула Єлизавета II, за каретою якої верхом слідували принц Уельський Чарльз, герцог Кембриджський Вільям і герцог Йоркський Ендрю.

Після того як Віндзор на чолі з Єлизаветою II вийшли на балкон палацу, почалася повітряна частина урочистостей за участю Королівських ВПС і пілотажної групи «Червоні стріли».

За час свого 67-річного правління Єлизавета II не пропустила жодного параду з нагоди свого дня народження, за винятком 1955 року, коли він був скасований через страйк.

Світ, 09.06.2019 09:08