Фото: росЗМІ

Лукашенко заявив, що Пригожина немає на території Білорусі

Очільника ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина немає на території Білорусі. Таку заяву зробив самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

"Чому ви питаєте у мене, де знаходиться сьогодні приватна військова компанія "Вагнера" та керівник цієї компанії? Це компанія, ви чудово розумієте, російська. Тому питання явно не до мене. Наскільки я поінформований, дуже серйозні бійці ПВК "Вагнера" перебувають у своїх постійних таборах. У тих таборах, де вони знаходилися після виведення з фронту на відновлення, лікування, відпочинок і так далі. Йде звичайна ротація для такої війни", — заявив Лукашенко.

Білоруський диктатор також зазначив, що не бачить ризиків для Білорусі, якщо бійці Євгена Пригожина будуть розміщені в його країні.

"Що стосується Євгена Пригожина, він перебуває в Пітері (Санкт-Петербурзі, Росія — ред.). Де він сьогодні вранці? Можливо, до Москви поїхав, може, ще десь, але на території Білорусі його немає", — наголосив Лукашенко.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що у Білорусі почали зводити табори для розміщення терористів ПВК "Вагнера". Перший табір на вісім тисяч людей зводять за 200 кілометрів від кордону з Україною. Його облаштують в Осиповичах Могильовської області.

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов заявляв, що Федеральна служба безпеки Росії отримала завдання ліквідувати очільника приватної військової компанії "Вагнера" Євгена Пригожина після спроби збройного заколоту в РФ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 06.07.2023 11:34