Фото: росЗМІ

ФСБ Росії отримала завдання вбити Пригожина, — Буданов

Федеральна служба безпеки Росії отримала завдання ліквідувати очільника приватної військової компанії "Вагнера" Євгена Пригожина після спроби збройного заколоту у РФ.

Про це повідомив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов в інтерв'ю американському журналісту Говарду Альтману.

"Ми знаємо, що завдання вбити Пригожина доручили ФСБ. Чи будуть вони успішними в цьому? Час покаже. Так чи інакше, всі потенційні замахи на вбивство не будуть швидкими. Їм знадобиться певний час, щоб розробити відповідні підходи і досягти етапу, коли вони будуть готові до масштабної операції. Але я хотів би підкреслити, що це велике відкрите питання. Чи вдасться їм це здійснити? Чи наважаться вони виконати цей наказ?" ― сказав Кирило Буданов.

Крім того, Буданов зауважив, що про наміри Пригожина здійснити заколот всередині Росії українська воєнна розвідка знала давно. 

"Ми не можемо говорити про серйозний вплив (на війну Росії проти України, — ред.), оскільки усі ці події тривали дуже короткий період часу. Утім була завдана певна шкода військово-космічним силам РФ. По-друге, ми не очікуємо появи ПВК "Вагнера" в Україні як окремого суб'єкта, який виконує власні операції. І я вважаю, що цей фактор для нас доволі важливий", ― заявив начальник ГУР МО України.

Очільник ГУР додав, що внаслідок короткого бунту "вагнерівців" було знищено 8 російських військових авіасуден, зокрема повітряний захищений командний пункт на базі літака ІЛ-22 М.

"Будь-які дії, спрямовані на дестабілізацію всередині Росії, корисні для України, тому в мене був хороший настрій", ― додав Буданов.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що у Білорусі почали зводити табори для розміщення терористів ПВК "Вагнера". Перший табір на вісім тисяч людей зводять за 200 кілометрів від кордону з Україною. Його облаштують в Осиповичах Могильовської області.

Відомо, що ввечері 24 червня самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко провів переговори з Пригожиним. У прес-службі російського диктатора заявили, що власник ПВК "Вагнера" прийняв пропозицію самопроголошеного президента Білорусі про зупинення руху найманців на території Росії та подальші кроки щодо деескалації напруги. Сам Пригожин підтвердив цю заяву та повідомив, що "вагнерівці" повертаються у польові табори. Пізніше у Кремлі заявили, що з Пригожина знімуть обвинувачення, а сам він поїде до Білорусі.

27 червня Лукашенко підтвердив, що власник приватної військової компанії "Вагнера" Євген Пригожин прибув до його країни. Найманці нібито повинні поділитися з білоруськими військовими своїм досвідом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.06.2023 11:21