Фото: facebook.com/andriy.vasylenko.9

Висміював незалежність України: МОН звільнило держексперта з освіти Василенка

Міністр освіти та науки України Оксен Лісовий заявив про звільнення державного експерта відомства Андрія Василенка за антиукраїнські висловлювання.

Про це очільник МОН написав у Facebook.

Зазначимо, у серпні Андрій Василенко оприлюднив допис, в якому публічно висміяв незалежність України та похвалив радянську окупацію Литви. Крім того, скандальний допис був написаний мовою агресора.

Своєю чергою, Міносвіти розпочало дисциплінарне провадження через антиукраїнські висловлювання співробітника. За результатами розслідування, Державного експерта з освіти Андрія Василенка звільняють з посади за антиукраїнські висловлювання. Наказ про його звільнення вже підписаний.

"Наказ про звільнення Андрія Василенка підписано. Від завтра він більше не обійматиме жодної посади у Міністерстві освіти і науки України. Таке рішення ухвалено за результатами дисциплінарного провадження, яке ми порушили в Міністерстві напередодні", — йдеться у повідомленні.

Міністр наголосив, що державна служба  це велика відповідальність. На думку Лісового, жодна людина, яка ставить під сумнів незалежність своєї країни, не має права обіймати державні посади.

Нагадаємо, раніше колишній мер Києва Леонід Черновецький переконаний, що війни між Україною та Росією "ніколи не було й буде". Так звана "Спеціальна воєнна операція" спрямована на те, щоб розпочати перемовини між країнами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 14.09.2023 19:19