Фото: dsnews.ua

"Війни з Росією ніколи не було й не буде": колишній мер Києва Черновецький відзначився скандальною заявою

Колишній мер Києва Леонід Черновецький переконаний, що війни між Україною та Росією "ніколи не було й буде". Так звана "Спеціальна воєнна операція" спрямована на те, щоб розпочати перемовини між країнами.

Відео зі скандальними висловлюваннями Черновецького з'явилося у соцмережах.

"Воєнна операція (проходить, — ред.) для того, щоб залякати ідіотів та розпочати переговори", — сказав колишній очільник Києва.

Інші висловлювання Черновецького щодо війни

Раніше Леоніду Черновецькому оголосили підозру за заклики до зміни територіальних кордонів. На наступний день після початку військової агресії Російської Федерації проти України колишній мер столиці на своїй сторінці у Facebook розмістив публікацію про можливість і навіть необхідність визнання кордонів терористичних організацій — незаконних утворень "Донецька народна республіка" та "Луганська народна республіка". Згідно з висновками судової лінгвістичної експертизи, ця публікація містить публічні заклики до зміни меж території та державного кордону України.

У 2017 році правоохоронці оголосили в розшук ексмера Києва Черновецького за підозрою в зловживанні владою або службовим становищем.

Нагадаємо, 24 липня ДБР повідомило нардепу від ОПЗЖ Олександру Пономарьову про підозру у держзраді. Слідство з'ясувало, що він добровільно пішов на співпрацю з агресором. Тепер нардепу загрожує до 15 років тюрми.

Також повідомлялось, що Печерський суд Києва 1 серпня обрав запобіжний захід екс-нардепу від фракції "Опозиційна платформа — За життя" Вадиму Рабіновичу. За клопотанням Державного бюро розслідувань його заочно взяли під варту. Депутату України повідомлено про підозру у державній зраді.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.09.2023 17:31