Фото: ОПЗЖ

Печерський суд Києва відправив у СІЗО депутата від ОПЗЖ Пономарьова: названо термін

Печерський районний суд Києва відправив у СІЗО на два місяці без права внесення застави народного депутата від ОПЗЖ Олександра Пономарьова.

Про це повідомляють "Ґрати". Зазначається, що суд повністю задовольнив клопотання прокуратури. Запобіжний захід Пономарьову обирали протягом двох днів.

За що судять Олександра Пономарьова

Нардепу Пономарьову оголосили підозру у державній зраді у понеділок, 24 липня. За даними, оприлюдненими СБУ, народний депутат із лютого 2022 року до початку 2023 року перебував на окупованих росіянами територіях, у Бердянську, і у цей час пішов на співпрацю із росіянами. 

За даними СБУ, нардеп перереєстрував підконтрольні йому підприємства за російським законодавством, відкрив рахунки у філіях російських банків на окупованих територіях. А також організував роботу паливно-мастильних підприємств, які він контролює, та постачання продукції цих підприємств російським військовим. СБУ наголошує, що ці постачання продовжились і після повернення Пономарьова з Бердянська до Києва. 

Сам депутат заперечив усі обвинувачення, втім, зазначив, що конкретніше прокоментувати зможе лише після повного ознайомлення з матеріалами слідства.

Нагадаємо, за даними ЗМІ, нардеп від забороненої ОПЗЖ півтора року повномасштабної війни продавав державним стратегічним підприємствам України продукцію російського походження. А у 2021 році у Пономарьова знайшли паспорт РФ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 25.07.2023 17:59