Фото: ОПЗЖ

Справа Пономарьова: на скільки збагатився нардеп, торгуючи російською продукцією

Народний депутат зі складу забороненої в Україні партії "Опозиційна платформа — За життя" Олександр Пономарьов зробив бізнес, торгуючи продукцією із країни-агресорки. Так на державних тендерах він збагатився на сотню мільйонів.

Про це йдеться у розслідуванні "Схем".

"Починаючи з кінця лютого 2022 року, пов’язані з нардепом фірми "НВП Агрінол" та "Міроіл" продали олив та мастильних матеріалів "Укрзалізниці" на понад 120 мільйонів гривень. Також він збував продукцію "Енергоатому", Харківському бронетанковому заводу, Миколаївському бронетанковому заводу, військовій частині на Сумщині. Про це свідчать дані фінансово-господарської діяльності компаній, які є у розпорядженні редакції", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що серед головних активів Пономарьова такі виробники моторних олив як "Азмол" та "Агрінол". Ці виробники наразі залишаються на окупованій території України — в Бердянську Запорізької області. Тож для українського ринку продукція виробляється у Грузії. Журналісти "Схеми" встановили, що сировина у Грузію завозиться із РФ.

Олександр Пономарьов у коментарі журналістам "Схем" підтвердив, що його завод в Грузії купував сировину з РФ, але запевняє, що після 24 лютого 2022 року припинив.

"Там єдине — наклався момент, коли куплений до 24 лютого невеликий обсяг продукції після 24-го доходив за інерцією. Але наступних покупок більше не було", — стверджує Пономарьов.

Нагадаємо, 24 липня чинному народному депутату від забороненої в Україні політичної партії "Опозиційна платформа — За життя" повідомлено про підозру у державній зраді. Правоохоронці встановили, що на початку повномасштабного вторгнення нардеп перейшов на бік ворога. Він переїхав з Києва до окупованого Бердянська. Задля збереження власних статків та підприємств, що розташовувались в окупованому місті, він почав співпрацювати з загарбниками.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 25.07.2023 10:54