Фото: ДБР

Нардеп Пономарьов від забороненої ОПЗЖ отримав підозру у держзраді: на скільки років може загриміти до в’язниці

Чинному народному депутату від забороненої в Україні політичної партії "Опозиційна платформа — За життя" повідомлено про підозру у державній зраді. Йому загрожує до 15 років тюрми.

Про це повідомила прес-служба Державного бюро розслідувань. Відомство не вказує прізвище нардепа, однак, за інформацією джерел TrueUA у правоохоронних органах, йдеться про Олександра Пономарьова.

Деталі слідства

Правоохоронці встановили, що на початку повномасштабного вторгнення нардеп перейшов на бік ворога. Він переїхав з Києва до окупованого Бердянська. Задля збереження власних статків та підприємств, що розташовувались в окупованому місті, він почав співпрацювати з загарбниками.

"За оперативними даними, афільовані  з ним підприємства досі надають у користування військовим РФ приміщення, забезпечують їх харчуванням та паливно-мастильними матеріалами. Також, місцеві ЗМІ, які знаходились в його орбіті впливу, транслюють проросійські наративи та пропаганду, вводячи в оману населення Бердянська", — йдеться у повідомленні.

ДБР підозра Пономарьову

Фото: ДБР

Протягом тривалого часу сам депутат залишався на окупованій території. Там він зустрівся з представниками держави-агресора, збройних формувань та окупаційною адміністрацією міста, мав їх підтримку та отримав навіть від них охорону. Крім того, за час роботи з окупантами народний депутат відвідував тимчасово окупований Крим та Росію. Проте згодом, через комерційні суперечки з окупантами, депутат вирішив повернувся до неокупованої частини України.

Народному депутату України повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України) та вручене клопотання про застосування відносно останнього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Санкція статті передбачає покарання у вигляді до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

"Наразі тривають одночасні обшуки у народного обранця, в його офісах та осіб, через яких здійснювалась діяльність на окупованій території", — йдеться у повідомленні.

ДБР підозра Пономарьову

Фото: ДБР

Нагадаємо, міського голову Рахова Віктора Медвідя оголосило в розшук Міністерство внутрішніх справ. Йому інкримінують службове підроблення та розтрату майна. У картці розшуку зазначено, що на момент зникнення жодних обмежувальних заходів до Медвідя не застосовувалося. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 24.07.2023 12:05