Фото: соцмережі

У ЦВК відмовилися призначати нового нардепа від ОПЗЖ замість Плачкової: у чому причина

Центральна виборча комісія не визнала обраним народним депутатом представника партії "Опозиційна платформа — За життя", який був наступним у списку після Тетяни Плачкової. Її повноваження парламент припинив достроково 14 липня.

Про це повідомила прес-служба ЦВК.

Там зазначають, що комісія отримала ухвалу Верховної Ради, яка достроково припиняє повноваження Плачкової. Відповідно до процедури мало відбутися визнання обраним нардепом наступного за черговістю кандидата від ОПЗЖ.

"Однак ЦВК визнала, що заборона діяльності ОПЗЖ рішенням суду — обставина, яка унеможливлює визнання обраним нардепом на позачергових виборах 21 липня 2019 року наступного за черговістю кандидата у виборчому списку цієї партії", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у травні Національне агентство з питань запобігання корупції виявило порушення закону щодо фінансування політичної партії "Опозиційна платформа — За життя". Кошти на підтримку партії могли вносити анонімні особи, що заборонено законом. У Нацагентстві встановили, що на рахунок партії були здійснені грошові внески п’ятьма фізичними особами на загальну суму 3 591 550 грн. Водночас суми нарахованого доходу цих осіб не відповідають загальній сумі внесків, наданих на підтримку цієї політсили.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 20.07.2023 19:35